Passeig Manel Cid s/n - Roquetes 43520, Tarragona
653 18 53 59
info@cvroquetes.cat

Benjamin Cuevas 25 anys treballant pel Volei a Roquetes

25è Aniversari (1993-2018)

Benjamin Cuevas 25 anys treballant pel Volei a Roquetes

Entrevista de Roquetes Comunicació a Benjamin Cuevas pels 25 anys del club

Amb motiu dels 25 anys del Club Volei Roquetes, entrevistem al cofundador i
president de l’entitat durant 20 anys, Benjamin Cuevas, el qui ens explica en
primera persona la història del club.

INICI DEL CLUB I MOTIUS PER LA SEVA CREACIÓ

Roquetes ha tingut sempre molta tradició en la pràctica del voleibol, sent un punt de referència en les Terres de l’Ebre. Tot va començar mitjançant les activitats escolars portades a terme al col·legi Públic Mestre Marcel·lí Domingo. Posteriorment, i per tal de donar continuïtat a les jugadores i jugadors formats durant l’etapa escolar, uns quants pares i mares, i amants del voleibol, van decidir fundar un 23 de setembre de 1993 el Club Voleibol Roquetes. Joaquin Domato Bua, va ser el president des dels seus inicis fins a l’any 1998. L’any 1998 (assemblea del 20/10) vaig ser elegit president de l’entitat.

El C.V. Roquetes es va poder fundar gràcies a l’esforç i sacrifici de moltes mares, pares, jugadores i jugadors, tot i que m’agradaria remarcar tot allò que dos amants i practicants del voleibol van fer per fundar l’entitat, es tracta de Toni Lara i Cinta Ejarque. Sense cap mena de dubte, el club és on és ara gràcies a la seva gran ajuda i passió per aquest esport.

EVOLUCIÓ DEL CLUB

De manera general, per tal de simplificar l’evolució del club, hi destacaria 2 etapes. La primera correspon a la inicial, de consolidació del club. Competicions escolars fins que
s’assoleix l’ascens a primera divisió catalana de l’equip Sènior Masculí, i a la segona divisió catalana de l’equip Sènior Femení. La segona etapa es caracteritza per mantenir l’elevat nivell competitiu dels equips sèniors, i la creació d’equips de base amb un nivell molt alt que permetrà donar solidesa i projecció al club.

Des del meu punt de vista, l’evolució del C.V. Roquetes és el resultat del treball i sacrifici de moltes persones amb directa o indirecta relació amb l’entitat, jugadores, jugadors, tècnics, membres de la directiva, espònsors i el suport per part de l’administració, socis i col·laboradors. Per altra banda, el futur del voleibol, i en particular del C.V. Roquetes, recau en els equips de base, incloent-hi l’escola de voleibol, nenes i nens molt joves que inicien el contacte amb aquest esport com eina educativa i d’amistat, i que a poc a poc els portarà al món de la competició.

RECONEIXEMENTS I SENSACIONS DURANT ELS 20 ANYS DE PRESIDÈNCIA

Entre els diferents reconeixements que el C.V. Roquetes ha obtingut m’agradaria destacar: Roquetenc de l’any 1999, finalista a Roquetenc de l’any 2008, i Premi a la Millor Entitat Esportiva del Baix Ebre l’any 2008 a causa dels èxits de la temporada 2007/2008.

Durant aquests 20 anys en els quals he estat el president, he tingut nombroses vivències o experiències, algunes d’elles molt positives i d’altres més doloroses, moments més difícils. M’agradaria destacar l’ascens a 1a Divisió Catalana del Sènior Masculí a la pista de Badia del Vallès (temporada 1999/2000), l’ascens del Sènior Femení a 2a Divisió Catalana (temporada 1998/99), els Campionats de Catalunya aconseguits per l’equip Infantil i Cadet Masculí, que van donar l’accés als Campionats d’Espanya els anys 2008 i 2010 respectivament, la meritòria 10a plaça de l’Infantil Masculí al campionat d’Espanya celebrat a Astúries (Cangas de Onís i Arriondas, any 2008), el 4t lloc del Cadet Masculí al Campionat d’Espanya a Múrcia (Los Alcazares, any 2010), i per últim, esmentar la gran satisfacció al veure com 5 dels 6 jugadors en pista de la Selecció Catalana de Voleibol (Cadet Masculí) de l’any 2010 eren jugadors del C.V. Roquetes.

Recordo de manera especial el campionat d’Espanya a Astúries, gràcies al gran esforç de part dels pares i mares i de l’administració vam poder gestionar la participació en aquells campionats. Era el primer cop que hi participàvem i mai oblidaré l’experiència viscuda amb aquells xiquets de 12 i 13 anys que lluitaven cada pilota com si fos l’últim punt dels campionats, com si cada partit fos la seva gran final. La ciutat de Roquetes, amb una població d’aproximadament 8.000 habitants ha lluitat contra clubs de grans ciutats com Barcelona, Sevilla, València i Madrid, amb molts més recursos i facilitats pel que fa a equipaments, etc.

Aquí m’agradaria recordar els inicis del C.V. Roquetes. En el seu inici, els partits es jugaven al Casal de la Raval de Cristo. Per nosaltres va ser una bona oportunitat per disposar d’una pista coberta, un petit pavelló per a la pràctica del voleibol. Naturalment, el Casal, tot i les oportunitats que ens donà, no es tractava d’un pavelló esportiu i no disposava de les característiques que la Federació imposava per poder disputar les competicions en les quals els equips del club estaven inscrits. Això va suposar nombroses discussions i acords amb la Federació Catalana de Voleibol per deixar-nos-hi jugar.

De la mateixa manera, m’agradaria agrair a l’Ajuntament i a l’Associació de Veïns de la Raval de Cristo, tota la seva gran ajuda i comprensió. Per sort, actualment ja disposem d’un pavelló esportiu i és habitual gaudir de llargues tardes de voleibol, tant en l’àmbit d’entrenaments com de competicions. Les instal·lacions actuals fins i tot permeten jugar tres partits al mateix temps.

Per altra banda, també he viscut moments difícils, moments que no m’agrada recordar però que també formen part de la nostra història com ho són les lesions de jugadors,
l’eliminació en la semifinal dels Campionats d’Espanya de 2010, i la desaparició de l’equip Sènior Femení la passada temporada.

El RELLEU

Des de fa aproximadament 2-3 anys que vaig decidir que era el moment de deixar la presidència, fer una pas al costat perquè algú altre ocupés el meu càrrec. Vaig iniciar un seguit de reunions amb diferents pares de jugadors/es, entrenadors i els mateixos jugadors dels equips sèniors. La temporada passada un gran grup de pares/mares van decidir participar activament amb la gestió de l’entitat i des d’aleshores que la col·laboració d’aquests membres ha estat clau. Així, el 19 de novembre de 2018 vam portar a terme l’Assemblea Anual del C.V. Roquetes. Com ja vaig comunicar a tots els socis de la nostra entitat el passat setembre de 2018, aquest any havia pres la decisió de deixar el meu càrrec de president.

En aquesta assemblea es va elegir a Juan Manuel Mulero Caro com a nou president del C.V. Roquetes. Es tracta d’un noi jove que ja porta molts anys treballant pel C.V. Roquetes, inicialment com a jugador, posteriorment com entrenador i membre de la junta directiva. Per descomptat, seguiré vinculat al C.V. Roquetes però, tot i que amb menys intensitat, ho faré amb les mateixes ganes i il·lusió perquè el voleibol segueixi creixent en el nostre país.

El Voleibol, tot i que es considera un esport minoritari, no ho és en el cas del municipi de Roquetes. El C.V. Roquetes té un total de 5 equips federats que juguen les corresponents lligues catalanes, amb desplaçaments molt llargs arreu del territori català. A més, l’escola de voleibol té més de 40 xiquetes i xiquets que cada divendres
practiquen aquest esport. L’objectiu del club ha estat i serà fomentar el voleibol, l’esport, en les nostres terres. Intentem fomentar el voleibol a escala d’esport de competició però també com una eina d’educació i integració. Sense cap mena
de dubte, Roquetes, el C.V. Roquetes, seguirà sent un referent del voleibol en l’àmbit nacional.

Video a la notícia

Enllaç a la notícia

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

20 − 19 =